Implantul dentar este inovatia medicala care a generat aparitia si dezvoltarea unei noi specializari în stomatologie: implantologia.
Implantul dentar este o modalitate de a inlocui un dinte pierdut fara a afecta dintii ce marginesc spatiul edentat. Pentru a determina oportunitatea inserarii implantului si conditiile existente ( os suficient cantitativ tridimensional si calitativ) sunt necesare cateva investigatii inainte de interventia propriu-zisa, respectiv o radiografie panoramica si o tomografie computerizata a maxilarului in care urmeaza sa fie pus implantul. Profilactic, in functie de starea generala de sanatate a pacientului se face sau nu o terapie antibiotica si antiinflamatorie.
Implantul este un surub ce se introduce in osul maxilar sub anestezie locala. Pot fi inserate mai multe implante in cursul aceleiasi interventii. In functie de fiecare caz in parte, exista o perioada de asteptare (de osteointegrare), de 4-7 luni.
Partea cheie a unui implant dentar este implantul de titan(radacina falsa a dintelui).
Titanul functioneaza bine cu osul si formeaza o legatura in timp, la fel ca legatura initiala dintre dinte si osul maxilarului.
Acest lucru este esential deoarece acesta previne pierderea de masa osoasa, care ar avea loc in mod normal cu orice alt tip de inlocuire de dinte.
Implanturile dentare sunt acoperite cu o coroana ce reproduce smaltul sau portiunea vizibila a unui dinte si, in multe cazuri, dintele inlocuitor va functiona la fel de bine sau chiar mai bine decat dintele original.
Trebuie deasemenea sa aveti o foarte buna igiena orala si sa va vizitati in mod regulat dentistul, aceste doua lucruri fiind critice pentru succcesul pe termen lung al implanturilor.
PROTEZA PE IMPLANT
Este proteza stabilizata prin implanturi.
Implanturile dentare reprezinta mijlocul cel mai eficace de fixare a acestor lucrari, proteza atasandu-se ferm de implanturi. Acest tip de proteza ofera un confort net superior pe termen lung.
2014 © Dentaris. ALL Rights Reserved. | Termeni si conditii