Endodontie

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dentara prezinta o inflamatie ireversibila datorata aparitiei unei carii profunde, a unui traumatism dentar sau aparitiei unei carii secundare. Cunoscut si ca „tratamentul de canal” sau „scoaterea nervului”, tratamentul endodontic este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care trateaza „interiorul dintelui” (camera pulpara si întreg sistemul de canale) pentru eliminarea infectiilor existente si protejarea de infectii viitoare.

Acest tratament permite pastrarea unui dinte (ce prezinta afectarea pulpara) pe arcada in conditiile in care se porneste de la un diagnostic si plan de tratament corect. 
Tratatarea endodontica a unui dinte este la fel de importanta pe cat este realizarea unei fundatii solide in constructia unei cladiri. O radacina tratata corect, folosind tehnici rotative si respectand protocolul din literatura de specialitate, poate face ca viata unui dinte sa se prelungeasca si acesta sa fie functional, atat din punct de vedere masticator, cat si estetic.

Izolarea dintelui cu diga, determinarea lungimii de lucru cu apex locatorul, irigarile corect efectuate, tratamentul mecanic si obturarea corecta promit un procentaj de 98% reusita. O radiografie de control ne va asigura ca tratamentul este de fiecare data un succes.


Imagini