Transforma anxietatea dentara intr-o stare calma si relexanta!
Inhalarea protoxidului de azot iti va pune un zambet pe fata inca din momentul in care te asezi pe scaunul dentistului. Aceasta metoda sigura si foarte eficienta de relaxare a pacientilor a ajutat milioane de oameni sa depaseasca teama de tratamentul stomatologic.
Inhalosedarea cu protoxid de azot si oxigen este folosita in prezent in SUA in procent de 90% de pedodonti si 50% de celelalte specialitati dentare.
Protoxidul de azot este un gaz care se gaseste mod natural în aerul terestru, provenit din metabolismul unor bacterii. Principalele surse naturale sunt îngrășămintele din agricultultură (cele de sinteză, pe bază de azotaÈ›i) È™i reziduurile din zootehnie.
In istorie, protoxidul de azot a fost sintetizat în 1772 de către chimistul È™i naturalistul englez, Joseph Priestly. In anul 1800, Humphrey Davy face prima menÈ›iune a efectului analgezic al protoxidului de azot, iar in anul 1844, Horace Wells a folosit pentru prima oară N2O în extracÈ›ia dentară la 14-15 pacienÈ›i. În 1863, Gardner Quincy Colton a început folosirea în masă în clinicile „Colton Dental Association” în New Haven si New York.
Protoxidul de azot este un gaz care combinat cu oxigenul combate anxietatea in ceea ce priveste tratamentul stomatologic. Odata inhalat, acesta induce un efect de calmare ce se mentine pe tot parcursul interventiei stomatologice.
Protoxidul de azot este 100% sigur, de altfel fiind cea mai sigura metoda de sedare folosita in tratamentul stomatologic. Este un gaz bland, netoxic, care nu se metabolizeaza si se elimina singur din organism dupa administrare. Beneficiile lui sunt recomandate pentu pacientii cu un anume istoric medical, cum ar fi hipertensiunea arteriala, angina sau pentru cei care au avut atac de cord. Spre deosebire de anestezia generala, pacientii care inhaleaza protoxid de azot sunt constienti si receptivi tot timpul.
Efectele importante derivate din inhalosedare la nivelul cavitatii bucale sunt:
* Un discret inceput de disparitie a durerii.
* Inghitire mai putin frecventa.
* Senzatia de greata mult redusa.
IndicaÈ›ii ale protoxidului de azot în stomatologie:
- Teamă, anxietate, fobii dentare
- Implantologie, chirurgie, endodontie, parodontologie, protetica, odontologie
- Afectiuni cardiovasculare cu acordul medicului curant ( protoxidul scade necesarul de O2 la nivelul miocardului), aritmii, HTA cu tensiunea diastolica sub 100 mmHg )
- Astm bronșic pentru că dispare stresul care poate declanșa o criză
- Pacienți cu reflex de voma exagerat
- Pacienți la care anestezia locala nu poate fi folosita sau care nu se instaleaza complet
- Epilepsie, Protoxidul de azot are proprietati anticonvulsivante
- Boala Parkinson
- Pacienti cu afectiuni hepatice, pentru ca nu se metabolizeaza in organism
- Pacienţi cu nevoi speciale ( handicapati )
- Proceduri de lungă durată la copii
Inhalosedarea este foarte sigură (de altfel este singurul analgezic folosit continuu de peste 160 ani). Are foarte puÈ›ine efecte secundare È™i gazul folosit nu are efecte secundare asupra plămînilor, rinichilor, ficatului sau creierului.
Protoxidul de azot este foarte sigur si pentru copii. Alaturi de eforturile echipei Clinicii Dentaris pentru ca cei mici sa se simta in largul lor la stomatolog, inhalosedarea ajuta mult la finalizarea cu succes a tratamentului. Protoxidul se azot este cea mai sigura si eficienta metoda de sedarea care ii ofera copilului o experienta pozitiva in timpul tratamentului dentar.
Dintre avantajele inhalosedarii cu protoxid de azot enumeram urmatoarele:
* actiune rapida, astfel ca dupa doar cateva minute de la administrare, stresul se transforma in stare de relaxare
* nivelul sedarii cu protoxid de azot poate fi controlat in functie de nivelul optim al sedarii
* in decursul a 3-5 minute de la intreruperea administrarii, efectele dispar cu desavarsire din organism. De fapt, sedarea cu Protoxid de azot este singura metoda de sedare care nu are efecte pe termen lung, care sa afecteze capacitatea de a conduce. Vei putea sa iti continui in mod uzual activitatile zilnice.
Te rugam sa ne ceri mai multe detalii despre posibilitatea sedarii cu protoxid de azot. S-ar putea sa fie solutia asteptata de tine sau de copilul tau. Daca ai vreo intrebare referitoare la utilizarea protoxidului de azot, te rugam sa discuti acest lucru cu medicul tau stomatolog.
2014 © Dentaris. ALL Rights Reserved. | Termeni si conditii